E necesară trecerea la versiunea 1C 8 daca utilizăm versiunea 7?

Dezbaterile referitoare la care versiune a programului 1C este mai comodă, 7 sau 8, încep să dispară treptat. Utilizatorii versiunii 7 continuă să mai vorbească despre funcționalitatea sa familiară și despre diferențele semnificative între aceasta și versiunea 8. Costul programului, nu este luat, de obicei, în considerație, pentru că oricum acesta este indispensabil pentru lucru. Se discută, însă, despre celelalte aspecte: interfața programului, comoditatea accesului la documente, disponibilitatea unor anumite funcții etc.

Fără îndoială, ”vechea și bună” versiune 7 a meritat multe recenzii pozitive. Cu toate acestea,  trecerea la versiunea 8 este inevitabilă. Chiar și numai pe motiv că, cumpărarea programului 1C în versiunea 7 nu mai este posibilă. Nu se mai vinde. Iar instalarea unui soft neautorizat poate avea consecințe grave în viitorul apropiat.

Costul de instalare a programului 1C în versiunea 8 este, inclus, de regulă în prețul programului propriu-zis. Puteți începe să lucrați imediat după instalare. Cu toate acestea, trebuie să știți că trecerea de la versiunea 7 la 8 va dura ceva timp. Va trebui să însușiți unele funcții noi, ce lipseau în versiunea precedentă, pentru a putea lucra ulterior mult mai rapid. O serie de operații în versiunea 8 nu sunt efectuate în modul în care erați obișnuiți în versiunea 7 a programului 1C.

Versiunea 8 merită să fie achiziționată din mai multe motive, care au trezit un interes deosebit în rândurile contabililor și conducătorilor de întreprinderi.

Cel mai des, acestea țin de:

  • disponibilitatea unor configurații pentru conducerea întreprinderii;

  • multe posibilități de creare a documentelor;

  • spectrul larg de funcții pentru contabilizarea TVA-ului și altor indicatori;  

  • posibilitatea de utilizare a programului de pe majoritatea dispozitivelor mobile;

  • actualizare ușoară a software-ului prin intermediul internetului.

Desigur, acestea nu sunt toate funcțiile prin care se deosebește versiunea 8. Dar cel mai interesant este că, utilizatorii versiunii 7, ce au trecut deja la versiunea 8, nu se mai pot întoarce înapoi la versiunea precedentă. Preferata, până de curând, versiune 7 acum li se pare arhaică și depășită.

Acum e mai ușor să găsești un specialist, care se pricepe în versiunea 8, decât un specialist în versiunea precedentă. Versiunea 7, depășită rapid, continuă să fie menținută de către producător, dar totul își are termenul său. Din acest motiv, decât să cheltuiți bani pentru tentative individuale de a îmbunătăți capacitățile învechite ale soft-ului precedent, nu e mai bine din start să cumpărați programul 1C la un preț bun și ieftin în versiunea 8, mai funcțională și mai modernă?