De ce "sare" licența 1C la actualizarea sistemului și în ce mod poate fi prevenit?

Utilizatorii platformei 1C deseori se confruntă cu problema refuzului licenței.
În acest caz, programul încetează să mai funcționeze, afișând, în momentul pornirii, mesajul „Licența nu a fost găsită”. Acestlucru se întâmplă mai cu seamă atunci când este efectuată actualizarea automatică sau manuală decătre sistemul operativ instalat pe computer. De ce se întâmplă și cum poate fi prevenit acest lucru – văvom explica în continuare în acest articol.

CAUZA ANOMALIILOR ÎN LICENȚIEREA PROGRAMULUI 1C
Fiecare pornire a programului 1C este însoțită de o verificare și o comparație a datelor curente dincomputer cu informația stocată într-un fișier special. Acest fișier are extensia .lic și conține, deasemenea, informații despre parametrii-cheie ai computerului, printre care:
- informația despre sistemul operativ, inclusiv denumirea și versiunea acestuia;
- data instalării și numărul de serie al sistemului operativ (numai pentru Windows);
- numele în rețea al acestui computer;
- numele și numărul plăcii de bază;
- informația despre volumul memoriei operative;
- versiunea și tipul BIOS;
- date despre parametrii tuturor procesoarelor;
- date despre adaptoarele de rețea și despre adresele MAC;
- date despre hard disk-uri.
Orice necorespundere între datele verificate duce la interzicerea pornirii programului. În acest mod,programul se auto-protejează de accesuri neautorizate. Discrepanțele menționate pot apărea chiar și încazul actualizării programate a sistemului operativ.

CUM POATE FI PREVENITĂ ANOMALIA LICENȚEI ÎN PROGRAMELE 1C
Una din cele mai populare metode de prevenire a problemelor cu licența este dezactivarea funcției deactualizare automată a sistemului operativ. Nu putem spune că această metodă este ideală, întrucâtunele actualizări pot fi utile și chiar necesare.
Dacă de asistența computerului are grijă o companiespecializată, atunci probleme din cauza dezactivării actualizărilor nu ar trebui să apară.O altă metodă de soluționare a acestei probleme este să aveți întotdeauna la îndemână documentelepentru activarea licenței și contractul de instalare cu furnizorul licenței. Chiar dacă ați achitat separatîntreg costul de instalare a programului 1С, inclusiv lucrările de configurare a programului, oricumtrebuie să păstrați tot pachetul de acte referitoare la acest program, inclusiv partea ce se referă lalicență.
În acest caz, va trebui însă să pierdeți ceva timp pentru restabilirea licenței.

photo number 3
photo number 4
photo number 5