Cum se verifică viteza de afișare a unui site?

Viteza de încărcare a unui site internet este foarte importantă pentru utilizatori.
De viteza cu care se deschide un site și se vizualizează informația necesară depinde și comoditatea de utilizare a respectivei resurse. Acest lucru este bine cunoscut și motoarelor de căutare, care coboară, în mod constant, poziția site-urilor ce se vizualizează greu în rezultatele de căutare.

Cum poate fi determinată viteză de încărcare a resursei internet?
Pentru acest lucru, se poate recurge la unul din serviciile specializate, cum ar fi:

- PageSpeed Insights
Acest serviciu oferit de Google estimează viteza de încărcare a unui site pe o scară de 100 puncte, atât pentru dispozitive fixe, cât și pentru cele mobile. Împreuna cu punctajul de evaluare sunt oferite și recomandări pentru îmbunătățirea vitezei de vizualizare. Aceste recomandări sunt diferite pentru dispozitivele mobile și cele fixe.

- GTmetrix
În afară de determinarea vitezei, acest instrument afișează o serie de parametri, de care ar trebui să se țină cont pentru mărirea vitezei de încărcare a unui site. Recomandările preluate din Google și Yahoo sunt sortare în funcție de prioritatea lor. Există și posibilitatea de a verifica viteza multor platforme, cu salvarea cronologiei rezultatelor pentru o ulterioară comparație.

- Monitis
Acest instrument permite identificarea acelor elemente ale site-ului, care se afișează mai lent. Aici poate fi verificată viteza de afișare a site-ului pe servere din America, Europa sau Asia. Pentru fiecare din direcțiile testate se oferă o statistică suficient de detaliată.

- WebPageAnalyzer
Acest instrument oferă un raport complet despre afișarea paginilor, imaginilor, scripturilor și stilurilor însoțitoare. În baza rezultatelor foarte detaliate, se oferă recomandări pentru mărirea vitezei de încărcare a unui anumit site.

În general, rezultatele testelor vitezei de afișare a site-ului pot rezulta puțin diferite, în funcție de instrumentul utilizat, de distanța dintre servere și alte câteva aspecte tehnice.
Cu toate acestea, rezultatele testelor trebuie să fie luate în considerare cu maxima atenție.

Viteza înaltă de afișare a site-ului trebuie să fie prevăzută încă din faza de proiectare și de design preliminar, înainte de a comisiona crearea unui site. Un set de funcții bine gândite, un design armonios, absența problemelor tehnice în site – sunt elementele ce asigură o viteză înaltă de afișare a acestuia.

photo number 3
photo number 4
photo number 5