Backup-ul bazei date 1C

Backup-ul este una din modalitățile de salvare a datelor în timpul lucrului în programul 1C. Este posibilă achiziționarea unui software special pentru acest scop, doar că trebuie să țineți cont că copia de rezervă, creată de acest soft, este deja prevăzută de programul 1C. Costul datelor din program poate fi destul de considerabil, iar backup-ul poate evita aceste cheltuieli inutile.

Sunt mulți factori ce pot duce la deteriorarea sau distrugerea completă a datelor din programul 1C. Cumpărarea programului 1C, fără a avea grijă de crearea unei copii de rezervă, este cel puțin o acțiune imprudentă. Orice minimă defecțiune în alimentarea cu energie electrică, deconectarea accidentală a cablului de la priza de curent, vărsarea unui lichid, precum și o mulțime de alte motive pot împiedica funcționarea atât a întregului computer, cât și a programului 1C în speță. Chiar dacă costul lucrărilor de recuperare este destul de acceptabil, pentru aceasta va fi nevoie de ceva timp. Chiar și în acest caz, rezultatul recuperării complete a datelor nu este garantat. Să nu cumva să fie necesar să faceți, după aceasta, noi căutări: de unde oare să cumpărați programul 1C ieftin...

Înainte de a achiziționa programul 1C, este necesar să vă informați la vânzător care sunt serviciile suplimentare pe care le oferă. Având în vedere prețul soft-ului și costul de instalare a programului 1C, setarea creării copiei de rezervă trebuie efectuată imediat după instalare. Deși în internet sunt disponibile o mulțime de sfaturi despre efectuarea acestei proceduri în mod de sine stătător, este preferabil ca configurarea backup-ului să fie încredințată specialiștilor. Mai ales pentru că aceștia, deseori, oferă o ulterioară garanție pentru serviciile efectuate.

Copia de rezervă trebuie să fie creată cel puțin o dată pe săptămână. Este și mai bine dacă aceasta va fi efectuată zilnic, în special dacă rezerva de memorie a unității o permite. Toată această operațiune va lua circa 10 minute - mult mai puțin timp în comparație cu timpul necesar pentru recuperarea datelor sau pentru o nouă achiziționare a programului 1C. Deseori, în costul de instalare a programului 1C este inclus și costul serviciului de configurare a backup-ului automatic.

În unele cazuri, pentru configurarea backup-ului sunt utilizate programe produse de producători diferiți. De regulă, acestea nu excelează din punct de vedere funcțional, iar utilizarea lor se datorează comodității aplicațiilor. Are oare sens să se aleagă un soft al unui producător diferit, ținând cont că scopul inițial era achiziționarea programului 1C ieftin - este o decizie ce vă aparține. Lucrul cel mai important, pe care trebuie să-l cunoască utilizatorii programului, este că backup-ul trebuie să fie instalat în mod obligatoriu.

photo number 3
photo number 4
photo number 5