Elaborarea proectelor de către un studio web în comparație cu freelance

Ați decis să vă creați propriul site? O idee genială! Dar dacă nu sunteți în stare singuri să o faceți, va trebui să apelați la serviciul unor specialiști pentru realizarea site-ului. Pentru început, va trebui să decideți cine se va ocupa de acest lucru: o agenție de web design sau un freelance (liber-profesionist). Cu siguranță aceștia sunt diferiți, dar au un lucru în comun.

Agențiile de web design – sunt cele ce fac totul, de la început până la sfârșit. Proiectantul, designer-ul, dezvoltatorul html, programatorul, textierul și alți specialiști – fiecare din ei muncesc pentru voi și la ideea voastră. Sunt luate în considerație cele mai mici detalii ale viitoarei pagini web. Ei nu pot nici să se abată de la temă și nici să întârzie în predarea comenzii, întrucât sunt legați prin contract de dumneavoastră.    

Liberii profesioniști, însă, sunt un popor liber, creativ și nu vă sunt obligați cu nimic din punct de vedere juridic. Ei, deseori, crează pagini web extraordinare, chiar dacă acestea nu corespund întocmai dorințelor clientului. Poate nu întotdeauna respectă termenii de predare. În schimb, crearea unui site la specialiștii freelance vă va costa mai puțin decât cea realizată de o agenție de web design. Iar referitor la calitate...

Calitatatea muncii unui freelance poate fi la fel de perfectă! Dar numai într-o anumită direcție. Pagina web poate avea un design extraordinat, dar în același timp să se blocheze la cea mai simplă navigare. Sau poate fi super rapidă pe orice calculator, dar să ajungă în paginile blocate ale motoarelor de căutare din cauza unui cod malițios. Deseori chiar și cea mai simplă descriere a paginii poate fi de așa natură, încât nu numai că nu veți putea să o publicați în rețea, dar veți fi obligați s-o scoateți din rețea cu toate link-urile la ea. Și asta imediat, până când reputația voastră, în calitate de proprietar al site-ului, nu va începe să se păteze.   

Nu vom aduce în discuție acele cazuri, în care liberii profesioniști, după ce au incasat, dispar sau nu se grăbesc să îndeplinească comanda. Pentru corectitudine trebuie să menționăm că, și la adresa unor agenții de web design sunt numeroase reclamații. Crearea unui site – nu este un lucru ușor și trebuie să căutați un bun realizator.  

Printre altele, agențiile de web design deseori colaborează cu liberii profesioniști. În ce mod decurge această colaborare și de cât timp, nervi și efort este nevoie – nu veți afla niciodată. Lucrul cel mai important pentru voi e să fie executat contractul, și ca în termenii concordați în rețea să apără site-ul vostru, creat în mod profesional. Alegerea vă aparține: dacă doriți să economisiți un ban și să riscați, încredințând comanda unui freelance sau să achitați un pic mai mult, dar să aveți garanția unei agenții de web design.